Medlem som pensionär

Jag har för avsikt att gå i pension. Finns det några fördelar för mig att fortsätta att vara medlem för mig som pensionär?
Eva Westin

Kommentarer

 • Hej Eva! Du är så välkommen att stanna som seniormedlem  i förbundet! Här ser du de förmåner du kan nyttja om du väljer att fortsätta som seniormedlem i förbundet:
  • I förbundstidningen Akademikern kan du följa förbundets verksamhet och ta del av reportage och aktuell information om fackliga frågor. Tidningen kommer ut fyra gånger per år i pappersformat och ingår i medlemsavgiften. Du har också tillgång till Akademikern på nätet med de senaste nyheterna och artiklarna.
  • Du får rabatterade prenumerationer på ett antal tidskrifter, till exempel Socionomen, Chefstidningen och Fokus.
  • Medlemskapet ger dig möjlighet att hyra hus i Cagnes-Sur-Mer på franska rivieran, lägenhet i Fuengirola på spanska solkusten och lägenhet i Klövsjö i Jämtland.
  • Har du en livförsäkring hos Akademikerförsäkring blir du erbjuden att vid 67 års ålder (då ordinarie livförsäkring upphör) teckna en seniorförsäkring. Seniorrabatt finns även på andra försäkringar, mer information och fullständiga villkor finner du på www.akademikerforsakring.se eller på telefon 0771-111 999.
  • Du kan också teckna förmånliga försäkringar hos Folksam, till exempel hem- och juristförsäkring.
  • Kostnadsfri pensionsrådgivning erbjuds av både Folksam och Akademikerförsäkring/Skandia.
  • Sist men inte minst, om du planerar att jobba vidare efter pensioneringen exempelvis som konsult eller i annan tillfällig anställning är du alltid välkommen att ringa vår Chefsrådgivning på 08-617 44 00 knappval 3 alternativt knappval 4 för Egenföretagarservice.

   Som pensionärsmedlem får du självklart en kraftigt reducerad medlemsavgift, kostnaden är enbart 73 kronor/månad.
  Vi hoppas att du väljer att stanna kvar hos oss – ditt medlemskap är viktigt för förbundet. Meddela oss om ditt önskemål om pensionärsmedlemskap via e-post medlem@akademssr.se eller telefon 08-617 44 00 knappval 5.

  Mona Anderson Organisationssekreterare
 • Hej!
  Finns det aktiviteter och sammankomster för oss SSR:are som slutat jobbat och gått i pension.
  Jag bor i Göteborgstrakten och skulle tycka det vore kul och stimulerande träffa socionomer som slutat jobba men ändå vill vara aktiva på mötesplatser.
  Mvh
  Katarina Widebrant
 • Hej!

  Vi har inga specifika aktiviteter för pensionärer, men våra events och seminarier riktar sig till alla medlemmar även pensionärsmedlemmar, titta på vårt kalendarium på hemsidan. Dessa aktiviteter sker på olika orter och du kan då titta efter events som är nära din ort, för att kunna träffa både yrkesverksamma och pensionärsmedlemmar som besöker dessa.
  Vänliga hälsningar:
  Jennifer Forsanker Ombudsman

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.