Föräldraledighet

Hej! Jag går hem på föräldraledighet 13/7-20 och just nu är det planerat att jag ska vara hemma till 31/1-21.
Hur är det med avgiften till er då?
Mvh Erica

Kommentarer

 • Hej Erica.
  När du är föräldraledig i längre än 3 månader har du en reducerad avgift och betalar 112 kronor i månaden. För att vi ska veta om att du är föräldraledig mailar du oss på:
  medlem@akademssr.se och skriver hur länge du planerar att vara föräldraledig. Om du skulle missa att kontakta oss i samband med att du går på föräldraledigt gör det ingenting, vi har möjligheten att ändra avgiften upp till tre månader bakåt i tiden.

  Mvh
  Jacob Höglund Rekryteringsstrateg
 • Hej. Jag är i dagsläget föräldraledig. Om jag har förstått det rätt så får jag 9 senester dagar vid föräldraledighet. Jag gar nu varit föräldraledig sedan jan 2020 . Har fött två barn så höräldraledigheten har varit sammanhängande . Jag beräknas återgå i jobb nov 2022. Kommer jag då ha 18 sparade semesterdagar eller måste jag ta ut några av dessa dagar?

  Om jag sedan tänkt jobba 75- 80 % har nan då rätt till 25 betalda semesterdagar eller blir semesterdagarna färre om man inte jobbar heltid?
  Jag är kommunalt anställd och går under kollektivavtalet AB

  Mvh Anna  Anna
 • Hej Anna!

  Det är svårt att svara generellt vad som gäller beroende på hur många dagar du har sparat. I kollektivavtalet finns reglerat hur många sparade dagar man har rätt till att ha. Om de dagar du har överskrider detta kan de istället betalas ut. Hör med löneenheten hos din arbetsgivare, vad som gäller för dig.

  Antal dagar du har rätt till är samma även om du jobbar deltid.
  Avseende ersättningen om du jobbar deltid och tar ut semester, och vad som gäller för dig specifikt så behöver du också kontakta din löneenhet. Har du ytterligare frågor så kan du ringa vår arbetsrättsliga rådgivning på tel. 08-6174400.
  MVH
  Jennifer Forsanker Ombudsman
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.