Förhanadla om lön?

Hej. Vi sitter i en lokalförening. Vår ordförande, som är den enda som har lönedelegationen klev just.av. Hen har avslutat sitt uppdrag i styrelsen. Kan hen ändå förhandla lön? (trots att hen ej är med i styrelsen) //Malin
Malin Broberg Lenes Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej !
  För att få företräda Akademikerförbundet SSR lokal i löneöversynsförhandlingar så ska en vara vald till ledamot i lönedelegationen o ha genomgått vår avtalsutbildning o därigenom fått fullmakt. Ledamot i lönedelegationen måste inte sitta i styrelsen men ska givetvis agera på styrelsens uppdrag(se normalstadgan för lokalförening) o kommunicera med den/vara adjungerad till den.
  Vi kallar samtliga registrerade lönedelegationer till avtalsutbildningar nu i dagarna så håll utkik i era angivna e-postlådor(kolla gärna att ni har aktuella kontaktuppgifter hos oss på www.akademssr.se Mina sidor efter inlogg med BankID)
  Vi syns å märks!
  Mona Anderson
 • Jag fyller 65 år i december. Blev uppsagd från AF januari 2020. Arbetade som socialkonsulent med en lön på 37000. Nu har jag sökt som arbetsförmedlare och ska på intervju. Vad är en rimlig lön? Kan jag begära 42000? Är utbildad socionom och arbetat med integration,  etablering, råd och stöd i kommun och AF.

  Mvh
  Anki Jonsson
  Jonsson Anki
 • Hej ! Vi rekommenderar att du för mest aktuella löneläge kontaktar våra duktiga lokala löneförhandlare i Saco-S-föreningen på AF.
  Arbetsförmedlingen - Saco
  Mona Anderson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.