Till senaste kommentaren

Avtalsrörelsen 2020- avtal för ideell sektor?

Hej! Jag jobbar inom ideella sektorn och har fått veta av min chef att vi inte kan löneförhandla förrän avtalrörelsen där är klar. Vart finns det information om hur detta går och när den beräknas vara färdig? Vi har tidigare kollektivavtal för tjänstemän med IDEA, Unionen och Akademikerförbundet SSR.

Tack på förhand!
Karin Hallström

Kommentarer

  • Hej Karin, tack för att du hör av dig till oss på Akademikerförbundet SSR. Förhandlingarna pågår för fullt i sittande stund och exakt när dessa förhandlingar är klara är svårt att svara på i dagsläget. Det ligger i alla centrala parters intressen att bli klara skyndsamt men vår målsättning som facklig part är även att komma ur dessa förhandlingar med ett så bra avtal som möjligt för våra medlemmar.

    Arbetsgivarorganisationen IDEA kommer från och med 1 januari 2021 slås samman med arbetsgivarorganisationen KFO och bilda en ny Arbetsgivarorganisation vid namn FREMIA. IDEA/KFO/FREMIA har som målsättning att föra samman det avtal som du omfattas av, Tjänstemannaavtalet inom IDEA, med avtalet för Ideella och Idéburna organisationer (IDO) på KFO. Detta påverkar förhandlingarnas komplexitet. Akademikerförbundet SSR är ett av de förbund som representerar Akademikerförbunden i dessa förhandlingar. Vilka olika avtalsvärden som just nu förhandlas kan jag dessvärre inte gå in på men vår förhoppning är som sagt att komma ur denna avtalsrörelse med ett så starkt avtal som möjligt i ryggen och naturligtvis så snart som möjligt.

    Så fort förhandlingarna är klara kommer information om detta att publiceras på vår hemsida under: https://akademssr.se/jobb-lon/avtalsrorelsen . Gå gärna in där för att hålla dig uppdaterad om eventuella nyheter som publiceras om träffade avtal.
    Niklas Pettersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.