Arbetslös efter studier

Hej!

Jag har precis avslutat min kandidatexamen och varit arbetssökande sedan en tid tillbaka. Dock har jag inte lyckats hitta något arbete och jag undrar om jag är berättigad a-kassa i mitt medlemskap hos er, är jag det? Om så är fallet, hur går jag tillväga för att ansöka om detta och vilka krav ställs på mig, exempelvis inskrivning på arbetsförmedlingen? Jag har aldrig gjort detta förut så jag är tacksam för information! 😀
Tack!

Med vänliga hälsningar Olle Feuk
Olle

Kommentarer

 • Hej Olle,

  Fackligt medlemskap och a-kassa är två skilda saker. I ditt medlemskap hos oss ingår inte a-kassa (det går dock att välja att betala a-kassans avgift på samma faktura). Du betalar inte för a-kassan genom oss så jag kan då inte se om du är medlem.

  Här kan du läsa mer om a-kassans villkor och vad so krävs för att få ersättning, är du redan medlem i a-kassan och vill söka ersättning gör du det här. Jag länkar till Akademikernas a-kassa vilket är den som våra medlemmar bör vara medlem i, men det finns flera.

  Du står nu som studerandemedlem hos oss och har betalat 100 kronor för medlemskapet som gäller hela studietiden. Du kan stå kvar som studerandemedlem under tiden du söker jobb. När du fått jobb vill vi att du omregistrerar ditt medlemskap till yrkesverksam medlem.

  Medan du är i processen av att söka jobb kan du som studerandemedlem nyttja våra CV-granskare för att optimera ditt CV, LinkedIn-profil och ditt personliga brev. Läs mer om vad som ingår i studentmedlemskapet här.

  Är du inte medlemlem i a-kassan rekommenderar vi att du går med, det gör du lättast via deras hemsida akademikernasakassa.se/

  Jag hoppas det besvarade dina frågor hyffsat, lycka till med jobbsökandet!
  Boris Hedlund Assistent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.